Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 29. februar 2024

Skitur til Storgjerdet

 Skiparadis Alta 

Storgjerdet


I år tilbringer Goturlaget vinterferien i Alta, mitt barndoms skiparadis. Fra mitt nye barndomshjem i Bossekop er det kort vei til skiløypene i Gakori. I dag prøver vi ut løypene mot Eiby og tar en skitur opp til Storgjerdet og Alta (Øytun) Folkehøgskole, hvor vi tar ordner oss utekafé.


I dag er løypene nylig oppkjørte og vi står for dagens jomfrutur. De fleste jobber jo i dag, men "noen" har fri. Løypene er brede og fine, og med små lett bakker. Vi tester derfor ut dobbeldans og padleteknikk, og merker at vi har en vei å gå...


Vi passerer Gakorivatnet på god avstand og fortsetter i retning Eiby. Marka med sine kortvokste furutrær glinser i et nydelig vintervær. Sola har allerede begynt å vare her i nord, og soltimene utvides med et kvarter hver dag. Så her er det full fart mot midnattsol. 



Vi setter oss mål om å nå Øytun folkehøgskole, som det het i min barndom. Da tar vi løypene gjennom Salkodalen og Doaresgieddi opp mot sletta hvor skolen ligger. Alta folkehøgskole er en friluftsskole i sitt beste paradis med friluftsaktiviteter i alle retninger.


Doaresgieddi

Vi svinger videre opp i retning Åsheim hvor vi danner en rasteplass og lager oss utekafé. Det blir en alt for kort rast i godværet, men så er vi i et naturskjønt område, da... Skituren i retur blir like fin, og ettermiddagslyset melder seg allerede kl.13.00.



Middels
Tid: ca. 2-3 timer
Distanse: ca. 10 km
Høydeforskjell: 50 m
Terreng: Småkupert, flatt, skiløyper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar