Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 13. september 2007

Leirskole på Gullingen

Under toppen Gullingen er det et flott leirsted som ligger ved Mosvatnet i Suldal. Vi hadde noen vakre solfylte dager her med 7.klasse, der barna fikk boltre seg i ekte norsk friluft i 4 dager fra 10.-13.september. Her var det flere dager med friluftsaktiviteter i myr, skog, fjell og på vatn.

Padling på Mosvatnet
En topptur ble det også opp til selveste Gullingen (979 moh). Opp lia fra leirstedet er det nesten 400 m stigning, og 2-3 km. Vi gikk forbi Grønhovudet, som var en fristende ekstratur for de mest ivrige, mens resten fikk stadig mer overhengende utsikt over Mosvatnet idet vi nærmet oss selve toppen.

Mosvatnet til venstre
Grønhovudet (842 moh)
Videre ble stigningen brattere, og siste del måtte vi klatre opp, med et hengende rep som hjelp.
På toppen var det flott utsikt over det ganske Ryfylke, og steder som ikke er nevnt en gang..
Gullingen (979 moh)

Turen opp til toppen tok en god time, mens mye fortere tebarsjatt, og like bratt...

Bratt nedover også
Stien til Gullingen fra leirstedet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar