Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 28. september 2007

Mot Kjerag

Sammen med et Wergelands dro jeg til Lysebotn i Forsand for å prøve å nå Kjerag, - dette stupbratte fjellpartiet som reiser seg 984 meter over fjorden. Året før hadde Kjerag nesten 28.000 besøkende, så det var flaut å bo i Sandnes uten å ha vært der. Men det er en lang kjøretur, og turen ble tatt litt impulsivt med kort tidsmargin, så vi nådde bare den andre toppen, men med sikt ned til Lysebotn. 

Lysebotn
Utgangspunktet for den korteste turen til Kjerag (3t) er Øygardsstølen, som ligger 640 meter, rett opp fra Lysebotn, et veistrekke med 27 kuverter fra 0-punktet.

Fv. 500Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar