Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



fredag 14. oktober 2011

Skrubbahålå - en kjapp en!

Skrubbahålå
Jeg tok en "rask en" ut til Skrubbahålå, i det nordligste turområdet på Karmøy øy. Dette i forbindelse med en cacheaksjon jeg stresser litt med. Det var rett før lyset forsvant, men fikk tatt etpar bilder fra der Karmøy går bratt ned. Det sies at det jagdes ulv (skrubb) hit, som ble drevet ut i havet, så sent som 1850 (!) Visste ikke at det har vært ulv på øya. Men nå sier ryktene det altså...

Stien til "Gavlen"
Dette er en fin rask tur, for å lufte små barn eller bikkjer. Fin utsikt mot Vibrandsøy og Haugesund. Men pass på. Det er både bratt der oppe i nordenden, og glatt i gresset ar det vært hele året.


For å komme opp hit, må du kjøre rake veien mot Storøya på Torvastad, kjøre Kvednavikvegen tl endes, gå over en plen, så er du på en fin og tydelig sti til Karmøys nordligste punkt, "Gavlen". Ta med kaffe, -da blir turen lengre ;-) Det er også et stidele oppe på "gavlen". Da er det nok mulighet for en rundtur, sklle man tro.. (?)


Tid: ca.10 min èn vei
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Flatt
Cacher i området: 1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar