Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 9. august 2012

Sykling på Tuastad

Gamle Tuastadveg
Vi tok med oss sykkelen i dag, for å trene oss opp til sykling på Hardangervidda. En fin rute å sykle er i området rundt  Tuastad / Førresfjorden. Her kan man starte sør for Vormedal, eller "Snik" som det heter her. Lengst sør i det lille boligfeltet går den gamle presteveien mellom Snik og Tuastad. Dette var en gang hovedåren mellom Førresfjorden og Karmsundet. Det er i dag en fin grusvei på 2 km hvor man ender opp på Tuastad. 

Spannavegen langs Førresfjorden
Videre fra Tuastad er det mulig å sykle direkte tilbake til Vormedal, langs Tuastadvegen, eller gjøre som oss, å sykle i landlige omgivelser nordover langs Førresfjorden. Dette er en fin landevei med lite trafikk, og man kan sykle helt til Skre, der man kommer inn på E139. Vi valgte å kutte av ved Aksnes, og sykle mot Norheim. 

Solbakken
Fra Aksnes syklet vi opp Solbakken, og forbi Spannavarden, via idrettsanlegget i Hestmyrvegen og Moksheimstien tilbake til Vormedal. I alt er ruta vi tok 15 km, og en god oppvarming i fine omgivelser.

Moksheimstien
Trykk på kartene for zoom
Tid: ca. 1 t rundtur
Distanse: ca. 15 km rundtur
Vanskelighetsgrad: lett
Terreng: småkupert, grusvei, asfalt, landevei


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar