Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 4. oktober 2020

Stolpejakt på Lindøy


Vi har bare lyst på litt luft, etter mye innetid etter sommeren, så drar like godt til Lindøy der det er litt luft. Området er bygget opp som et friluftsområde med relativt mange stier og flere bålplasser. Men det vi lokkes av er stolpejakten, som avsluttes om en måned.

Fra parkering er det kort gruset sti ned til en gapahuk som inspirerer til uteskole. For det har vi bruk i år. Siden sist jeg var her, har det blitt bygget en tunell fra området til Karmøy og Tysvær, og en bred bilvei ligger nå i utkanten av friluftsområdet. Dette betyr også at det er enkelt å ta seg til Lindøy, for oss som bor på øya. En god parkerings ligger det her nå, og det er det som blir utgangspunkt for vår lille vandring denne søndag ettermiddagen. 

Et par hundre meter ned på gruset sti, ligger er flott gapahuk med bålplass. Videre går stien ned til sjøen, men vi skal til skogs. Vi scanner stolpen ved gapahuken og fortsetter innover skogen. På våte stier følger vi jakten og scanner stolpe etter stolpe til vi kommer bratt ned til Storevik, med utsikt for seilbåtklubben.

Videre fortsetter vi jakten gjennom skar og over myr til Storeneset, før skumringen innhenter oss, og vi må returnere til bil og hus. Vi returnerer via Makkavik og Lindøy gård, og fanger opp nesten alle stolpene i området, med unntak av de vi ikke tar.

Den lille turen setter griller i hodet på oss, for her er det flere grillplasser, nydelig natur og innslag av sjø. Et nydelig terreng for små familier og større slekt.


Enkel
Tid: Fra 15 min
Distanse: Fra 200 m
Terreng: Småkupert/flatt Gruset sti, skogssti, bratte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar