Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 11. oktober 2020

Stolpejakt rundt Allmannamyr

Vi fortsetter stolpejakten, etter forrige søndags suksess, men denne gangen starter vi tidligere, og satser på middag ute. Nå er det kartet i Skudeneshavn som gjelder. Her er det lagt ut stolper i det nydelige området rundt Allmannamyr. De er godt spredt så vi må nok regne litt tid på dette. 

Allmannamyr er opparbeidet med gode grusete stier rundt et lite tjern. Her kan man gå inn til camp ved New-Zealand hut, som er er et stort område ryddet rundt en liten steinhytte med historie. 

Fra Allmannamyr er det et også en liten topptur til Nauthidleren, der man får utsikt over hele Skudenes, og havet utenfor. 

Vil man ha en bakketur, kan man gå opp til vanntanken på grusvei og få utsikt sørover mot Beiningen og Boknafjorden. Inne i skogen bak Allmannamyr er det kupert, med gode skogsstier mellom myr og berg og eventuelt lengre turer nordover. 

Mot vest ligger golfbanen; en 9-hullsbane nydelig beliggende mellom berg, lynghei og skog.

Vi bruker etpar timer til å utforske alt dette, og scanner alle stolpene i området, før magen sier middag. Men vi vil heller ta middagen ut mot hatt og tar bilen fatt ut til Syreneset. Der er det fullt på parkeringsplassen, så vi velger en annen løsning...


Enkel
Tid: 30 min - 3 timer
Distanse: 500 m - 5 km
Terreng: Grusvei, gruset sti, skogsti, golfbane, berg, myr, kupert, delvis bratt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar