Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 23. januar 2021

Ski out ski in


Det har endelig blitt skikkelig vinter i Sauda, og på Basecamp Gohytta nyter vi hyttelivet 23 timer i døgnet. Den siste timen strekker vi på bena, og får en "nær døra" opplevelse. Ski out!

På bakken er det mye nysnø, og den ligger tykt og pudrete, slik drømmesnøen skal være. Ute nytter det ikke med skotøy, men med vinterens vakreste oppfinnelse kan vi skuffe oss gjennom dypsnøen uten å bli skuffa.


Snøen er så fersk at løypemannskapet enda ikke har rukket å tråkke skiløypene, som vanligvis legges 50 meter over hytta. I dag brøyter vi løype selv, og minnes fedrene som hadde dette som hovedoppgave i vinteraktivitetene da vi var barn.

Det er noe eget ved å gå i ubrukt snø. Selv bare noen meter fra hytta føler vi oss i villmark, og setter de første sporene. En times lang ekspedisjon er i gang. Men det tar ikke lang tid før vi møter sivilisasjonen og kan tråkke inn i ferske hjemmelagde spor. 

Vi følger sporene opp til skitrekket, før vi vender tilbake i nydelig vinterlys og tilbake til vintersport på TV. 

Enkel
Tid: 20-40 min
Distanse: 2 km t/r
Terreng: Kupert, tråkket skispor, delvis bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar