Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 13. mai 2021

Kvalvågneset

Kvalvågneset

Basecamp Lindås

Det er langhelg og vi setter ut på vår første langtur med basecampingvogna. Under søket etter padling i Austevoll i fjor, kom dette forslaget opp. Det er Lindåspollene med sine mange tidevannsstrømmer som lokker oss til Nordhordaland og langhelg i campingvogn og telt. Her skal vi både himmelsprette rundt omkring og padle oss inn i grunnlovsdagen.


Del I: Kvalvågneset

Etter å ha etablert fricamp på Kvalvågneset, er det tid for å rekognosere i området. Vi er nysgjerrige på styrken av strømmene, og hvordan skjærgården ser ut i området. Vi vandrer den korte biten til Mikkelsvåg og finner flere steder vi kan komme ut med kajakk. 

Mikkelvågen

Dermed er det i boks, og vi bestemmer oss for å nyte sol en stund. Men før middag vil vi ut på en skogstur...


Kvalvågneset er et populært friluftsområde for lokale og hytteeiere. Den er i år også inne i programmet "Telltur" og var tidligere en del av "Stolpejakten". Vi går rett fra basecamp og til grinda der friluftsområdet er avgrenset. 


Det tar ikke lang tid før vi kommer til en båtstø i Naustbukta, og vi ser rett ut i Lurefjorden. Vi fortsetter inn i en grunn våg før skogsturen begynner på alvor.For selv om Kvalvågneset er innrammet av vatn, er denne turen mest en skogstur. En fin balndingsskog innrammer den fine dagen og gir le for den lille brisen som er i dag. Skogen fremstår ganske urørt og viltvoksende, så idyllisk nok for naturelskere.Lenger nord på neset får vi glimt av Lurestraumen som skiller Kvalvågneset fra Straumsøya og Lurefjorden. 

Men snart er vi ved nesa, nesets ende, med et idyllisk landskap som bare må foreviges...
Returen går i samme stil, men vi går nå på østsiden av neset og får øye på Hanøystraumen, som virker trang og eventyrlig. Våren viser seg fra sine beste blåbærkart, slik at hele turen ønsker oss et varmt velkommen. 


Tilbake til basecamp er det tid for å planlegge padletur, og kose seg med grill og campinglivets gleder. 

Enkel
Tid: minst 1 t
Distanse: 4 km
Terreng: Skogssti, småkupert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar