Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 12. februar 2022

Blåtimen fra Bekkestova


Det er tett OL-program fremdeles, og vi  kommer oss ikke ut før skumringstimen. Med et enormt snøfall siden sist har jeg allerede en 3-timers økt bak meg med snørydding. 

Snøen ligger dypt i området, så vi må igjen brøyte løypene selv. Distansen blir derfor ikke så lang. Fra Basecamp Gohytta lirker vi oss frem mellom takras og gjennom dypsnø. Heller ikke skiløypene rett der oppe er tråkket, så det blir en ordentlig jobbeøkt. Men fra OL har vi allerede lært at å åpne for hardt kan gi en tung dag på kontoret. Dermed er det bare å labbe rolig oppover gjennom dypsnøen.


Oppe ved "Slettå" er det noen som har laget spor før oss. Da blir det lettere for mannen i front å gå, mens gruppa bak nå sliter med å henge med. Men her er det på plass med kritikk fra smørebua, for fellene glir dårlig i nedoverbakkene, og smørefri ski som Godama har glir lett forbi i utforkjøringene.

Vi når skitrekket, men mørket holder på å overta skumringstimen, så det er bare å snu, og returnere før vi ikke ser skisporene lengre. 


Middels
Tid: ca.1 time
Distanse: 2 km
Terreng: Off-piste, dypsnø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar