Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 5. februar 2022

OL-start fra Bekkestova

Basecamp Gohytta

Etter første snøfallet i desember har det vært en stygg vinter på Basecamp Gohytta. I fire omganger har det snødd og regnet bort, og vi har ikke kommet oss ut i uværet. Men denne helgen er det femte forsøk, og vinteren ser ut til komme for å bli.


Vi har blitt motivert av to gull denne første dagen av OL i Beijing. Først vant Duracell-Johaug 15 km med skibytte, og deretter laget med blandet stafett i skiskyting. Inspirasjonen er på topp, så nå er det ut å trene selv. Men siden det er OL-sesong må vi passe på å ikke overtrene, slik at vi kan toppe formen til når det virkelig gjelder...

Snøen er fersk og noe ferdigbrøytet spor er ikke å regne med. Derfor blir det god gammeldags hjemmebrøyting av spor opp fra basecamp, opp mot "slettå". Klassisk uten skibytte. Det finnes vel ikke mer idyllisk enn det. Men det sier jeg jo alltid.



Vi brøyter avgårde opp gjennom skogen, og klabber oss opp bakken, for da blir ikke fiskeben nødvendig. Klæboklyvet ser ikke like bra ut, og frekvensen er noe lavere. Men klyv er klyv, tenker vi, der vi trosser dalende snøflak og kommer oss pesende opp til "Slettå".



Vi forsøker oss på å utvide målet til skitrekket i Svandalen, og brøyter vei videre oppover. Bekkene er fortsatt åpne, så her gjelder riktig veivalg,  slik at vi ikke curler oss ned i vannet. Men vi treffer boet og kommer oss videre og ned i skaret, før vi tar et nytt klyv opp mot skitrekket. Da er vi fornøyd og har overvunnet det første testløpet i år. 



Nedover mot skaret igjen glir vi pent og pyntelig over flere bekker og opp mot "Slettå" igjen. Derfra er det utforkjøring gjennom den kramme djupsnøen. Vi har Jansrud. Vi har Kilde. Vi har Benjamin og Ingeborg, som uredd renner ned til målområdet i årets første adrenalinkick. Det ble gull til begge.


Fremme i målområdet


Enkel
Tid: ca. 1 time i djupsnø
Distanse: ca. 2km
Høydeforskjell: 50m
Terreng: Kupert, off-piste djupsnø (Normalt opptråkket skispor)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar