Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 24. mars 2024

Skiparadis Breiborg


For et par år siden fikk vi en drømmedag på Breiborg, men i dag er vi i paradis, på kanskje årets flotteste vinterdag, vindstille og blå himmel, 600-800 moh. 



Med oss har vi utemiddag på stormkjøkken og solkrem på hud. Vi gjør som sist, og følger "Nasjonalen", som skiløypa heter. I dag er været bedre enn noen gang i vinter, så kameraet må frem hele tiden, og tiden går raskere enn blenderåpningen. 




Og slik rusler vi halve runden til toppunktet på Tverrdalsheia 830 moh. helt til vi finner matlysten og pakker frem stormkjøkkenet. På rutas mest vindutsatte topp setter vi oss ut og utfordrer trekken. Men den kommer ikke...


I dag tar vi oss dermed god tid, og slipper undulaten ut i det fri, for å skue hele området ovenfra. Det er et vakkert høyfjellsområde, med fløyelssnø som dekker hver skruppel. 


Og midt i dette veldige sitter vi bak to busker, som har stått mot de harde vintrene her oppe. Men i dag tar de fri og strutter med kvistene opp mot blå himmel og titter ned på den hvite bakken.


Vi bryter opp etter en god stund, og renner slakke og bratte bakker ned igjen til Breiborgvatnet. Vårt skiparadis er Sauda, og denne dagen topper alt..... slik turene bruker å gjøre....




Middels
Tid: ca. 2 timer rundtur + middag
Distanse: ca. 6 km
Høydeforskjell: 165m 
Terreng: Skispor, flatt, kupert, bratte partier

Ut.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar