Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 10. september 2006

Vassfjellet

Vassfjellet er omringet av Hana, Sandvika og Vatne i Sandnes, og man kan gå opp hit fra alle stedene. Min første ekspedisjon hit, tok jeg fra Dybningen ved Vatne, - en bratt stigning på kjerrevei, før man kommer til et stidele med tre armer. Her kan man velge ruter til Hamlagrø, Lutsifjellet eller Vassfjellet, som jeg valgte.

I stigningen opplever man et vakkert utsyn over det Dybningen og det krokete Lutsivatnet, og innover til Storavatnet.

Lutsivatnet
Stiene opp mot toppen er noe krokete og lite opparbeidet, men veien finner man. Vassfjellet er skogkledd, så det er kun i lysningene man har utsyn. På vestkanten kan man se mot Dalsnuten og Stavanger. Toppunktet er på ca.280 moh.

Dalsnuten til høyre
Fra toppen gikk jeg videre ned til Kubbetjørn, der jeg kom inn på den brede sti, tilpasset familie, trillevogner og rullestolbrukere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar