Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 3. april 2011

Bukkøy

Vikingarden på Bukkøy 
Fra den tiden da vikingkongene regjerte fra Haugalandet, og dro ut i vesterled for å innta Utsira, kom opprinnelsen til navnet "Norvegen"fra det langstrakte sundet mellom Karmøy og fastlandet, godt beskyttet fra havet i vest. Her regjerte kong Harald og her ble det bygget en kirke. Avaldsnes har vært et viktig knutepunkt og markedsplass i "elder times" og ute på holmene nedenfor er det funnet mange arkeologiske...funn. Det var den historien. Neida så...

Uansett; her på denne skogkledde holmen "Bukkøy" er det bygget opp et folkemuseum, med fine turstier rundt, en fullverdig vikinggard i vitenskapelig størrelse og form, og med flere samlingssteder langs fjæra.

Joachim var ikke ferdig utarmet etter turen til Ryvarden, så på veien hjem parkerte vi ved kirka, og gikk turen ut på holmen.
Bukkøy
Her er det fine grusede stier som passer til trillevogner og vognetriller, og trilletralller og tralletullinger. Skogen går ned til fjæra på Avaldsnes, følger fjæra og over etpar fine broer til selve øya. Så følger en fin skogssti inn til vikinggarden, hvor man kan spankulere og drømme seg tilbake inn i vikingtiden.

Det er et pent opparbeidet område, med både naust, brygger, småhus, og langhus. Rundt omkring er det plakater med informasjon om denne historiske plassen. Så kan man gå hjem. Og det gjorde vi.
Avaldsnes kirke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar