Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 27. april 2011

Heltene på Klauv

Det var et sjokk å se at vardemerket på Klauv var rast ned. Her måtte det noen nordnorske helter til for å rydde opp!




Klauv er det mange Haugesundere som ikke kjenner til, enda det er den høyeste toppen i kommunen, eller at den er lett tilgjengelig, bare 15 minutts biltur fra sentrum. For å offentliggjøre toppen  på skikkelig vis, og i tillegg finne en "geocaching" -skatt, tok goturlaget turen i kveld. 


Det var et nydelig sommerlig vårvær med solskinn og vindstille, og vi kjørte såvidt inn i Sveio kommune, før vi tok av veien mot Kvalavåg. Halvveis inne i veistrekningen kommer man til nordenden av Stakkestadvatnet, og ved en trafo er det parkering for 2 biler. Herfra går det en god og tydelig tursti opp til toppen på 246 moh, der man kan nyte en vidstrakt utsikt over Haugesund, Tysvær og Sveio. Og vi så like opp til Bømlo, med Siggjo stikkende opp i nord. Andre landemerker vi så herfra var bl.a. Valhest, Steinsfjellet, Krokvassnuten og Bokn.


Utsikt mot nord, med Siggjo i horisonten
Turen går i middels bratt stigning og tar normalt 30-40 minutter, men Fredrik hadde fått fjellgeitbein i "påskeegget for voksne", så sprang opp uten pes på 25 minutter, mens jeg lot det jevne dra den bakerste delen av troppen. 


Bakken opp fra Stakkestadvatnet
Oppe på toppen var vardemerket rast ned, så heltene i goturlaget tok fatt de nordnorske kreftene og reparerte. Dersom noen vil tipse dette til Haugesunds Avis; Bare gjør det! Her er beviset:


Etter å ha ryddet opp, var turorientereren Fredrik klar med sin GPS og fant geocaching-skatten, byttet til seg verdifulle varer, før vi fornøyd vendte hjem, i håp om at noen ville belønne vårt strev i himmelen som på jord...

1 kommentar:

  1. Flotte bilder, også så bra at det er såpass lett tilgjengelig da :) Flinke gutta som gjenreiste varden! Men atte Fredrik..? Det påskeegget for voksne...som vi delte.. jeg så ingen fjellgeitbein der, tok du alle selv??! *Vilogsåhafjellgeitbein*

    - Sonja =o)

    SvarSlett