Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 11. mars 2012

Holmavatn

Indre Holmavatn
Mitt store prosjekt denne våren er å legge ut geocacher langs Karmøymarsjen. I dag tok jeg gogutten og Jackson 2 med meg på tur fra Burmaveien på Karmøy mellom Indre og Ytre Holmavatn for å legge ut 3 skatter der.

Det var en grå dag, med lavt skydekke, som minnet om tåke, da vi plasserte ut den første, før vi trasket grusveien sørover, og snart fikk øye på "det ytre"... Holmavatnene er regulerte vatn, som er en del av Karmøys drikkevann. Det er derfor viktg at man ikke forurenser vannet når man går langs kantene.

En kilometer inn i veien, kom vi til Mattisbekken. Der er det en demning ved "det indre",  hundremetersbekken renner ned til "det ytre". Vi tuslet litt rundt her, og bestemte oss for å raste her på tilbakeveien.

Demningen ved Mattisbekken

Fra Mattisbekken er den en kilometer til den sørvestlige vika av "det indre" og vi gikk inn dit for å plassere ut dagens siste cache.


Veiene ut hit er så fine at det går an å sykle med hybrid, dersom man har det travelt. Men en spasertur er kjekkere, der man går gjennom granskog, med vatn idyllisk liggende til på alle kanter. Det er til og med fint på grå dager som dette, da et lavt skydekke skaper trolsk stemning over vatnene.(trykk på kartet for å zoome)

Tid: ca. 1 t. tur/retur
Distanse: ca.4 km tur / retur
Vanskelighetsgrad: lett
Terreng: grusvei, småkupert
Cacher i området: 3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar