Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 1. mars 2012

Tjelltjørna


Goturlaget hadde vær i vente, og gikk derfor på tur. Det  regnet og skoddet om hverandre, da Håkon og jeg tok den lille, ubrukelige, pesete, men sjarmerende bikkja hans på tur til uante steder...

Håkon m. følge
Målet var å finne to geocacher, i området ved Bleikemyr i Haugesund. Vi vandret freidig opp bakkene, og håpet på at stien ville lede oss til, og ikke villede oss til Tjelltjørna. Vi villedet oss nok selv mer i villfarelsen over å være villrede til ville stier istedet for å la oss lede av veiledere, og andre jærtegn.

Dermed ble det en omvei i nordlig retning, før vi fant retningen tilbake på rette stier i retning tjernet. Men hva man gjør man vel ikke for kunsten (!?). Vi var nemlig tilfreds med at trackeren viste en svært vakker klump i kartbildet etterpå. Veien og stien opp til Tjelltjørn er frodig, (les: "skog") med noen myrklatter om lyser opp tilværelsen, selv på en skoddete dag.


Mer trolsk og vakkert var det å nå målet. Tjelltjørna lå der, lunt mellom tre og topper, og tretopper, og med det blanke vatnet og noen sore regndråper som falt ned foran føttene våre, ga dette en magisk stemning, selv på en grå dag.

Tjelltjørna
Vi prøvde å gå litt videre for å se om vi kunne runde vatnet, men dette så litt vrient og vått ut, så vi valgte å snu, og like godt gå hjem. For et trolsk og mer ukjent vatn i Haugesundsområdet, vil jeg anbefale denne turen. Den er kul!



Tid: ca. 30 min. hver vei
Distanse: 2 km hver vei
Vanskelighetsgrad: middels
Terreng: grusvei, skogsstier, kupert 
Cacher i området: 4 + omegn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar