Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 28. mai 2012

Bongsatjørna i dagslys

Bongsatjørna
I november var goturlaget på cachetur rundt Bongsatjørna, i svarteste natta. Jeg forstod fort at turen måtte være egnet for pinsetur med familie og kjæreste og kjærestens familie. I pinsehelga har det vært varmt, klamt, og like mye latskap som selskap. Men i dag blåste vinden friskt fra nord, og kjølte av lufta akkurat passe til en gåtur i området.

Bongsatjørna er en pytt som ligger like ved Aksdalsvatnet i Tysvær, så man få utsyn utover både begge. Vi parkerte ved Shell-stasjonen, og gikk forbi motellet og grusveiene som leder mot Aksdalsvatnet. Her lette vi etter cacher langs grusveien. Disse er plassert nært stien og er lette for barna å finne, i alle fall nå i dagslys.

Geocaching
Langs stiene er det satt opp steinbord som ikke blåser vekk. På en av disse satte vi oss og så på en idyllisk liten vik i Aksdalsvatnet. Her ble det boller og leskedrikk.

Rast ved Aksdalsvatnet
Vi sjekker bena for flått
Etterpå gikk vi videre og lette etter flere cacher. I vestenden av tjernet er det flere små bratte bakker, og man ser etterhvert hele tjernet på høyre side. Det var en del løvskog og gress i området, så vi så fort faren for flått. Og ved første leteaksjon, fant vi flått krypende oppover bena.Men etter siste tur i skauen, hadde vi plukket av oss det som krøp, og ventet til vi kom hjem for en grundigere undersøkelse.

Bongsatjørna nordvest
Vi rundet tjernet fort, og havnet til slutt oppe ved Aksdal senter, der man kan gå på sykkelsti, og undergangen til bensinstasjonen. Det er også like greit å parkere ved sørøstenden av senteret.
Denne turen vil jeg spesielt anbefale for søndagsturer!Tid: ca.1t
Distanse: 3km
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Grusvei, småkupert
Cacher i området: 6 + omegn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar