Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 11. mai 2013

Ved Visterflo


Under et besøk i Greåker, anledning konfirmasjon, prøver jeg å søke etter turer i kommunen. Det fantes noen få alternativer, og helst langs grusveier og i skog. Uten medbrakt turklær ble målet geocaching i lett terreng nært hjemmet til konfirmanten.

De to eldste brødrene og eldste datter og min egen arving, ble med på en liten utflukt til det merkelige vatnet Visterflo, som egentlig bare er som en fjordarm til Glomma å regne. Men området har lang historie, og har vært viktig for vikingene. Derfor arrangeres det noen festivaldager her, til ære for gammel kulturhistorie. Ved Eid har det blitt bygget opp en leirplass, der vikingentusiastene samler seg hvert år til mjød og bloting. Ikke i dag.

I dag var det tidlig vår og småkaldt. Men det finnes jo bare dårlig klær, så vi gikk freidig nedover bakkene mot Visterflo og Eid.


I leirområdet fant vi tufter av fest og moro, og mellom noen busker dukket også skatten fram. Området lå fint nede ved vatnet, og glissen bjørkeskog preget området. Snart springer også disse ut, og konfirmanten blir voksen. En kjekk utflukt når man ikke har annet å gjøre....Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar