Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



lørdag 10. august 2013

Sommerfugler på Håvås


Høysommeren kom sent i år, men i dag fikk  vi oppleve "hundedagene" på Håvås, som er både vakkert og plagsomt.

Det ble en familietur med Jørgen, Ingeborg og meg i dag. Jørgens permobil er et godt hjelpemiddel i naturen, og vi ville prøve ut kjøretøyet på skogsveiene til Håvåshytta.

Det har vært en del veiarbeider på Nodland i Tysvær det siste året, så både parkeringen og startpunktet for stien var ny. Videre innover er stien den samme. Vi gikk over haugen og ned mot myra på fine brede grusete stier.

Ny trasé fra Nodland
Stakkastad
Stistart. Jørgen med sin permobil
Det tok ikke lang tid før vi merket "hundedagene" på kroppen, og fikk se øyenstikkere, libeller og sommerfugler suse rundt hodene våre.



Noen steder hadde Jørgen utfordringer med bilen sin, men han er god på joysticken, og kom seg gjennom ujevne partier. Etter 40 minutter var vi inne på Håvås. Da hadde vi tatt oss god tid...

Skogen ved Håvås
Fremme ved Håvåshytta


Inne på hytta var vi helt alene. Hytta var sesongstengt, og de eneste som regjerte i området var sommerfugler, klegg og fluer. Sikkert mye annet også, men de brydde vi oss lite om. Vi satte oss ned for kaffekos og ble til varmen ble påtrengende og vi ville hjem igjen.


På veien hjem paret libellene seg i hjerteform, og alt virket som det skulle i naturen, til inspirasjon for oss andre. Veien tilbake ble litt raskere; 30 minutter brukte vi denne veien, selv med oppoverbakker...

Trykk på kartet for zoom

Tid: ca.1t t/r
Distanse: ca. 3 km t/r
Terreng: Gruset skogsvei, småkupert
Vanskelighetsgrad: Lett



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar