Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



onsdag 6. november 2013

Ramnabjørfjellet

- med hodelykt

I dag dro jeg og Fredrik på noctur til Tysvær. Etter at T-forbindelsen ble åpnet, har jo avstandan til kommunen blitt vesentlig kortere, og skulle ha åpnet for mange flere turmuligheter. Nå viser det seg at ves-Tysvær stort sett består av innmark, og ikke så mye utmark som vi skulle håpe, men de turene som finnes her vil vi i alle fall gå..

Kveldens mål ble avgjort inne i tunellen, og det var Fredriks forslag "Ramnabjørfjellet som ble det endelige valget. Fjelltoppen (216 moh) ligger rett ved Kårstø gassanlegg, og også ut mot den vide Boknafjorden. Dermed skal utsikten være upåklagelig. Toppen er en del av Årvikfjellet, der toppunktet er litt høyere (228 moh) enn kveldens topp. Hele fjellet vil snart være overfylt av vindmøller, og da blir det kanskje ikke like kjekt å vandre i det fri.

Vi kjørte så langt vi kunne, gjenom Kårstøanlegget og videre mot Molvika og Stranda, helt til et privat skilt ønsket oss velkommen med "Privat vei" Heldigvis var det plass å parkere der, så der stod vi, og så gikk vi - med hodelykt

Turen opp gikk gjennom litt skog, og snart på gjennom krattskog, før vi var oppe på snaufjellet, og skjønte at toppen var nær. Turen opp tok bare en halvtime, og Kårstøanlegget blendet utsikten med tusener av lys. Likevel kan det tenkes at utsikten uttaførr og sørover er fantastisk, men det får vi se på dagtid...

En grei korttur i en travel hverdag, eller med små ben, f.eks..



Trykk på kartet for zoom
Tid: 1t t/r
Distanse: ca. 2 km t/r
Terreng: skogsti, bratt, skog, snaufjell
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar