Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 27. juni 2015

Extremgoturveko: Terrengsykling


Svandalen in Summer
Mens jentene er på ferie i syden, tar gutta i Goturlaget en ekstemversjon i moderlandet. Vi starter med et kort opphold i Svandalen, Sauda, mest kjent for skitrekket med gratis oppløft. Men nå er det midtsommers, og vi har funnet frem syklene. For å få en skikkelig downhill-opplevelse, med livet som innsats må vi sykle noen hundre høydemetere i motbakke. Men det er en del av pakka. Vi du være med på "extreken" må du tåle....motbakke. (Ikke prøv dette hjemme) Merket også at språket endret seg når man ble "extreme":


Vi hadde en  2 km og 200 høydemeter bakke foran oss. 10% stigning der, altså. Fra Kjerringtveit gøffa vi med spinning oppover 100 meter, før vi var exhausted. Vi chicka og hoppa av dirtbikene, og gøffa på footsteps up the road, man! Inn i mellom var det breathtaking og sykt sweaty med lite tilgang av moist, som ble mer og mer  etterlengta oppover.

Men etter painkilling  "stepping in legs" kom vi oss opp på pedalene og børna innover det mer flate partiet i Djuvsbotn. Der flowa det en stream av H2O, og vi trilla smooth bortover for å inhalere "MotherEarth´s gift to life". Extremt chill, ass!

Vannpause i Djuvsbotn
Da stod bigtime fun igjen: Nedover slopen i Svandalen, i full "dirt-fres" så dekka fikk "mud-kjørt" seg. Det ble litt Glazy drive gjennom etpar snøfonner på toppen, men eller var slopen "dry as Sahara" Nedover var det ikke slimslope som forventa, heller som en Highway, sett med extreme briller. Det gikk hvertfall med "dust behind wheels" nedover slopen, til vi var "in target", finito, og end of the world, thank you!

Hadde også med GoPro, seff:
Tid: 1-2 timer
Distanse: 4 km
Høydeforskjell: 200 meter
Terreng: Grusvei, kjerrevei, bratt
Enkel terrengsyklingIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar