Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 16. juni 2015

Kajakk i Veavågen del I


Vi forbereder oss på Goturens sommertur til Helgelandskysten og forstår at man bør kunne kajakkpadling når man drar dit. Ingen av goturlagets faste medlemmer har vært i en kajakk før, men minst halvparten har drømt om det lenge. 

Oppkoma as er et lite opplevelsesfirma på Karmøy som fokuserer på våte naturopplevelser. De tilbyr kajakk-kurs og mye annet gøy på Karmøys vakre vestkyst. Vi meldte oss på Havkajakk-kurs med våtkort. Det betyr bading. Det har ikke vært sommerfølelse hittil i juni. Heller som en god vinter. I dag var det sol og lite vind. Temperaturen til lands og vanns har vært stabilt lave, og i vannet var det nå 10 grader.

Etter en teoretisk kveld, var vi klar for å sette oss rolig og forsiktig med full balansekontroll i kajakken. Egenskapene til kajakken er uvante, men man blir raskt komfortabel med trygg vipping, og mye bevegelser. Vi danset salsa i kajakken, og hoftene fikk kjørt seg.


Første utflukt var i et rolig farvann innerst i Veavågen, kalt Skårfjorden. Beskyttet av holmer og viker, viker bølgene og man er i trygt farvann. Godt for nybegynnere. Det ble mye teknikktrening, og noen korte etapper i Skårfjorden, før vi strandet på en strand.

Så var det tid for våtkurs, og vi vippet over ende for å redde hverandre opp igjen. 2 ganger hver! De tynne våtdraktene tok av for det kalde vannet, men i lufta var ikke temperaturen høy, så vi frøs litt mot slutten, selv med nydelig sol og nedgang.

Følg oss "Ut mot havet" i del II (uten Rune Rudberg)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar