Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 10. oktober 2016

Slettedalen uten ski


Det er høstferie på basecamp Gohytta i Sauda. Været er fortsatt godt, og høstluften begynner å bli klar og kald. I dag treffer ikke været like godt i forhold til det vi har blitt vant med de siste ukene, men vi har allerede bestemt oss. Goturen m/ familie skal ta turen til Slettedalen, denne gangen uten ski.Selv om dagens rute like godt kan kjøres med bil i sommerhalvåret, parkerer vi ved skistadion og går den vante ruta innover. De fleste i goturlaget er opptatt av å klekke Pokemon-egg, og må sanke inn noen kilometers gange, dermed spiser mobilene batteri til frokost og klekker ut monster i belønning. Bare etter noen få minutter hilser vi på Knerten. Så stor han har blitt!

Knerten har blitt voksen

Turen er relativt flat, og det er sjeldent i Sauda. På alle kanter er det høye bratte fjellparti, og utsikten blir derfor disse fjellene og Slettedalsvatnet. Langs veien er det løvskog og når man kommer nærmere den andre siden lyser hvit bjørk mot oss.
I Slettedalen ligger det hytter, både gamle og nye. De er spredt jevnt innover, og jeg må innrømme at de gamle hyttene er mest sjarmerende.
Etter en og en halv time har vi kommet til endes. Da blir det litt stigning opp til en morene, hvor vi tar pause. Det er ikke så varmt når sola er fraværende, så lange pausen blir det ikke, men akkurat nok til å prøve ut Kvikklunsj med mørk sjokolade. God idè!Vi er usikre på om det er like bra på nordsiden av vatnet, så vi tar retur samme vei. Det ble en fin og lettgått tur, og bonusen var at etpar Pokemon egg ble klekket....
Enkel
Tid: ca. 3 timer t/r
Distanse: ca.10 km t/r
Terreng: Grusvei, småbakker, flatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar