Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 13. august 2017

Nok luft på 20 minutter

Fisherman´s memorial

Med min spreke mor på besøk, må vi på en utflukt til. Denne gangen blir det på Karmøy. Det blåser friskt ute, men er faktisk opphold, når vi kjører til Ferkingstad for å vise frem fiskernes minnesten. Det er en spasertur på 5 minutter.


Men turen kan blir lengre, for her er det, som i kveld, overveldende solnedganger. I kveld står sola i flammer, som om det skulle vært midtvinters.


Mamma spaserer med oss i vestavind ut til minnesmerket, og knepper jakka stadig tettere. Det minner meg om sagnet der sol kjemper vind og vinner. Hadde det vært varmt skulle nok vi kastet jakkene alle sammen.


Jeg spør om vi skal returnere. Mamma samstemmer uten å tenke seg om. Det tok bare 20 min å få nok luft. Effektivt….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar