Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 21. april 2018

Sårevågen en lørdagsmorgen


Det er en lørdags morgen og ungene er utrolig trøtte. Vi har fått tips av en ivrig kajakkpadler om en vik og et område det er fint å padle i,  rett i nabolaget! Vi tar den korte bilturen til Mannes og finner en liten lun strand ii en lagune, som de offisielle kartene ikke har navngitt, men "Pådel" er vel det nærmeste navnet jeg finner.Fra denne stranda kan man stige i bølgegradene gradvis, for lagunen er beskyttet godt av holmer og nes. Vi prøver oss frem i den bølgevennlige grunne lagunen, før vi våger oss ut mot Atlanteren. Det er er et lite åpent stykke akkurat nok til å trene balansen i rolige dønninger noen sekunder, før vi er innaskjærs igjen og kan panel i stille vatn nordover mot Sårevågen.

Det er en fantastisk opplevelse å padle på grunt vatn, der ingen båt kommer til, mellom skjærene, og snart er vi i den godt beskyttede Sårevågen, hvor vi kan finne på litt av hvert. Vi bestemmer oss for å padle innaskjærs i vågen opp sør får Såøya og inn til Gonghomene.

Der er det en liten lun havn, som vi får betrakte fra havoverflaten. Lenger sør ser vi Kvednavika, et lite paradis for de lokale..

Det er fredelig ute i dag og vi kommer i nærkontakt med Tjeld og de andre i sjøfuglgjengen, der de flyr lavt, rett foran oss, og bare blir usikre når vi nærmer oss truende.


Vi nyter disse øyeblikkene, men klokka er dessverre kravstor, så vi må snart returnere, og lage frokost for tenåringene som mener morgenen begynner klokka 14.00, på en lørdag....

Tid: 1 time
Distanse: ca. 3 km
Vanskelighetsgrad: EnkelIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar