Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 10. juli 2018

Padling i Lærdalsøyri

Fjordingen


I år har Goturlaget etablert basecamp i Lærdal. Her har vi nesten to uker på oss å utforske et av Norges vakreste landskap rundt indre deler av Sogn og Fjordane. Det er hovedsakelig dalene vi utforsker, men også vidde, kulturstier og fjordarmer. Årets eventyr er Fjordingen.

Del VII

Padling i Lærdalsøyri


Vi har hviledag i Lærdal, og sitter og glaner på kajakkene og syklene vi tok med oss på tur. Det er en lang formiddag i strålende sydenvær, så vi frister oss til å dra ut kajakkene for en avslappende kort padletur i Sognefjorden. Først padler vi inn til den gamle kaia. som ligger innerst i en liten kanal. 

Lærdalsfjorden
Lærdalsøyri
Men det er nydelig vær, så vi frister oss ut igjen, og padler langs stranda. Lærdalselva har lagd et fint delta mellom høye fjell, og danner stranda, og hekkeområder for fugler. 
Elvedelta

Det er ikke mer enn 0-20 cm dypt på grunnene i elveosen, så vi kommer tett inn på fuglelivet, og passer på å ikke padle oss fast. Vi fortsetter å padle langs fjellveggen. Her er det overheng, så jeg utfordrer Godama til å padle under overhenget, og lage et lite kick. Ellers er det lite av det på padleturen.


Men så holder det og vi bestemmer oss for å padle inn igjen. Det er hviledag, så vi hviler resten av dagen. Må bare skremme fuglene litt først...

"Hvordan skremme fugler"
Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar