Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 8. oktober 2018

Maldalen i høstfarger


Det er ikke bare fint vær i Sauda disse høstdagene, men noen glimt uten regn og skodde er det, så da benytter vi sjansen til tur. I dag går turen til andre siden av fjorden. Vi bestemmer oss for et område hvor vi vanligvis har skiene med oss. Maldalen er nemlig et god utgangspunkt for skiturer i villmarka. I dag skal vi observere dalen i høstfarger og prøve å gå en rundtur. På kartet har vi sett at det går kjerrevei, grusvei og asfaltvei rundt dalen, så det skal være mulig for Jørgens permobil.


Oppstart blir ved den offentlige parkeringen øverst i dalen. Herfra prøver vi oss ned til den øverste garden og skal snike oss forbi til hyttefeltet nedenfor.Veien her er grov og bratt, og nok ikke regnet for mer enn traktor, men med forsiktighet kommer vi oss ned til bekken, og opp til hyttefeltet. Da er verste biten gjort. Nå vandrer vi gjennom høstfarger. Det er mye løvskog her i Maldal, og rett ovenfor ligger Lauvåsen like godt, så det forklarer seg.

Maldalsvatnet
Lauvåsen
Maldalen ser ut til å være under utbygging. Vi ser mange nye hytter, men også byggetomter som kommer opp etterhvert. Her skal de få det fint. Ned i bakken på andre siden får vi se marka fra en nydelig vinkel. Vatnet som ligger foran åkre og løvskog med Reinsnuten høyreist og mektig i bakgrunnen.

Maldalen og Reinsnuten
Vi ender opp nede ved hovedveien, og må gå over brua, før vi kommer inn på Maldalsvegen og tar bakketrim på asfalt opp de 2 kilometerene til parkeringen. Som vanlig er det Jørgen som vinner...


Enkel
Tid: ca. 1 time
Distanse: ca. 4 km
Høydeforskjell: 100 m
Terreng: Kjerrevei, grusvei, asfalt, bakker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar