Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 17. november 2019

Viggohytten

Viggohytten 312 moh
Det er siste dag i Bergen for denne gang, og svigerinnen har mer å by på. Denne gangen skal vi ta hennes vante søndagstur til Viggohytten. Denne ligger i området nært Damsgårdfjellet, men nærmere bestemt mot toppen av Gravdalsfjellet sørvest i Bergen (Fyllingsdalen)

Tennebekktjørna 95 moh
Vi starter i området som kalles Kanadaskogen, en tumleplass for barn og unge i generasjoner. Her er det nå gode grusete stier opp mot marka, så selv i motbakke går det lett. Vi passerer badevatnet Tennebekktjørna, før vi tumler oss lenger inn i skogen og tar av på gruset sti opp mot Gravdalsfjellet.


Lyderhorn
Oppe i bakken stikker Lyderhorn seg tydelig frem og glanser seg i tjernet. Men vi skal oppover. Ved et stikryss øverst i veien må vi inn på en bratt sti oppover lia. Her kommer furua frem, og jeg stortrives. De krokete trærne som vokser, - alt etter som, lager et trolsk kunstverk av seg selv, og skyggene leker med lyset og lager god stemning.
Vi går litt kupert før vi passerer Nipetjørna oppe i skogen og kommer frem til siste stikryss. Her er det bratt opp til Viggohytten, men det hjelper med trapp og kjettinger.Oppe på hytta selges vafler og pulverkaffe, så da slår vi oss ned med utsikt. Været er upåklagelig i dag, og hadde vi ikke blitt varm på vei opp, kunne vi sittet lenge. Goturlaget forstår godt at svigerinnen liker å gå her. Anbefales!
På vei tilbake runder vi Tennebekktjørna. Dette er en populær badeplass og et fint utfluktsområde. Rundt tjernet går det fine grusete stier, så turen går rask, før vi må vende hjem.

Tennebekktjørnå 
Middels
Tid: ca. 2t t/r
Distanse: 6 km t/r (+ 1 km omvei rundt tjernet)
Høydeforskjell: 250 m
Terreng: Gruset vei, skogsti, kupert, delvis bratt, våte partier

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar