Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.mandag 1. juni 2020

Austevoll dag 3

Horgo, 2.pinsedag, 3.padledag...

Austrevågen, Horgo

Jeg våkner svært skjevt og svært tidlig i teltet. Men ute er Austevoll fortsatt nydelig og eventyrlig. Så da tar jeg meg en tur i området rundt Austrevågen. Jeg sikter mot toppen "Signalen" (som tilfeldigvis er den høyeste på Horgo, 46 moh). Det er to korte bakker opp dit, men oversikten over Horgo er oversiktlig der oppe. 

Vestrevågen

Horgo har et tryne i sør men på nordsiden henger den såvidt sammen, med 3 store viker som er naturlige havner for båtfolket. I soloppgangen nyter jeg utsikten en stund, før jeg går ned til camp igjen.

f.v. Vestrevågen, Vaula, Austrevågen

Sauene beiter i god avstand, med årvåkent blikk, og nede ved foten av fjellet,  jager en svarttrost på en glupsk mink og vinner. Minken smyger seg under en stein med sin lange kropp og forsvinner så mellom trærne på jakt etter flere måltider. Da hører jeg et eller annet "Ko-ko"... gjøken Gunnar har våknet. Det er tid for frokost.Frokosten er en del av rasjoneringsprosjektet vårt, etter at vi glemte brødskivene i basecamp Sveholmen. Det blir kalkunegg og bacon til frokost. Et godt måltid før vår siste padledag i Austevoll.

Austrevågen

Straumen, Austrevågen

Vi sniker oss forbi naustene i Austrevågen, glir gjennom Straumen, og legger ut på et 2 kilometer langt havstykke i Horgefjorden. 

Horgefjorden

Langt, langt vest ligger Shetland. Men vi sikter mot Storakalsøy. Vi er takknemlig for at det fremdeles er minimalt med vind, for her kan nok bølgene bygge seg godt opp, selv med en uskyldig bris. Vi stopper ikke å padle før vi kommer til Ytrøya og Motasundet, og sjøen igjen blir et speilbilde av himmelen.

Ytrøya

Kalsvika

Nå padler vi inn i sivilisasjonen, og tanken på en iskrem ligger dypt ned i tarmtottene. Vi tar en ekspedisjon inn i Grunnavågen, før vi følger strandlinja til Bakkasund. Der ligger det en landhandel som dessverre ikke åpner før senere. 

Bakkasund

Det vil vi ikke vente på og fortsetter å padle langs sivilisasjonen og mot Bakkastraumen.


Inne i Bakkastraumen er det svært grunt. Vi bommer nok litt på tidevannet i dag, for her stopper det opp.

BakkastraumenVi vender i stedet mot Bakkasundet og padler under Nautøybrua. Krossfjorden ligger mellom oss og Sotra på den andre siden, men det får bli en fristelse til en senere anledning. 

Nautøya

Vi runder Spissøya og sørover igjen under Bakkasundbrua, og er snart tilbake på Sveholmen, etter 3 nydelige dager i Austevoll skjærgård.

Spissøya
Bakkasundbrua
Sveholmen (Havstril kajakk-klubb)


Middels
Tid: 2 timer i goturtempo (Austrevågen - Kalsvik - Sveholmen)
Distanse: 7 km (Austrevågen - Kalsvik - Sveholmen)
Område: Øyer, holmer, sund, skjær, eksponert havstykkeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar