Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 14. juni 2020

Sjernarøyene til hjuls


Vi har en speed-date med Sjernarøyene, og har i formiddag padlet rundt Nord-Talgje. Etter en middags og hvilepause i Camp Notaholmen, er vi klare for en ettermiddagstur på sykkel.

Camp Notaholmen

Nesten alle de bebodde øyene i Sjernarøy-gruppa er knyttet sammen med broer, så man kan fint ta seg en rundtur på et par timer.

Tjul
Vi starter fra Notholmen / Nord-Talgje og sykler over den nyeste brua i sambandet. Det blir en liten bakke på Tjul, før vi triller nedover og over brua til Kyrkjøya. Opp de svingete smale veiene gjennom små gardstun og grender, til vi kommer til selve kyrkja, som har en kulturhistorisk verdi, sier ryktet.

Kyrkjøyna
For utrente syklister er de små bakkene tunge nok, så vi er lettet når vi triller ned til neste bro, og kommer til Eriksholmen. Der har vi håp om is, men det er søndag, og butikksjefen gidder ikke mer. Vi prøver å godsnakke med henne, men mangler bibelske metaforer, og blir avvist.


Ramsvik

Eriksholmen
Da er det bare å sette seg ned på den fine gjestehavna og nyte medbrakt, sole oss i "Jokerveggen", og gjøre oss klar for å trå videre.


"jokerveggen"
Vi sykler over brua til Aubø og enda en bru til Bjergøy, før vi oppdager at vi må rekke en ferge hjem.

Aubøsundet
På vei tilbake frister en omvei til Eik kai. Der ser det ut som et gammelt handelssted, men ingen fakta ble lagt på bordet, så da var det like godt å reise hjem.


Eik havn


Sjernøyene skulle vi gjerne ha brukt mer tid enn et døgn på, for dette var en koselig plass, og vi forstår hvorfor det er et av de mest attraktive reisemålene for båtturistene i Rogaland.

Enkel
Tid: 1-2 timer
Distanse: ca. 15 km
Terreng: Asfalterte landeveier, småkupert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar