Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 15. juli 2024

Paddekjølene


Denne lille fjerten av en tur gikk vi like greit når vi passerte Fjæra på vei til Nord-Norge. Vi hadde en lang kjøre-etappe foran oss så det passet å bevege seg litt. Turen er med i TellTur- konkurransen, og vi er her for å sanke poeng.



Fra Fjæra kirke reiser en loddrett vegg seg som naturlig nok heter Kyrkjeveggen. Der arrangeres det guidet Via Ferrata, og har høy vanskelighetsgrad. Vi skal ikke opp veggen, men passere inngangsporten til de to rutene som finnes oppe i fjellveggen. Vi skal inn til Paddekjølene, som kanskje har noe med padder å gjøre. Veien inn er traktorvei, og et par hundre meter på sti ned til elva. 


Fremme ved elva ser vi en fin foss, men hverken padder eller kjølere. Så da er det bare å registrere poeng, og kjøre videre...

Enkel
Tid: 30-40 min t/r
Distanse: 2 km t/r
Terreng: Traktorveg, sti på slutten, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar