Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 1. januar 2013

Årets første tur

Goturlaget tok turen til Bjørgene på årets første dag. Fra stuevinduet sør på øya så været meget lovende ut, så jeg fristet Ingeborg til en tur i det fri. Men når vi kjørte nordover, skjønte vi fort at dette kom til å bli våtere enn først tenkt, for her kjørte vi rett inn i en stor byge. Fremme ved Storasund ventet vi etpar minutter til regnværet ga seg, og våget oss så ut i det ustadige været.

Grindahuset på Bjørgene

Det ble rask gange gjennom det vakre skogområdet, og vi vendte mot Torvastad kulturhus når vi hadde passert Grindahuset midt i området.


Der hadde Ingeborg mange ungdomsminner og fortalte med stor iver mellom knipsingen. Selv tenkte jeg mye på hvordan vi skulle slippe å gå i retur, og fant heldigvis en måte å gjøre dette på..

Kulturhuset på Torvastad
Vi gikk langs veien mot Bø, og vendte mot Nordbø, før vi tok av ved Bjørgenestien nordover mot Bjørgene. I det lille boligområdet tok vi av på skogssti over myrene nordover. Et bedre alternativ hadde vært å gå lenger mot Nordbø og grusveien nordover derfra. For denne stien kom vi til når vi hadde krysset myrene.

Leden vi tok ville vi likevel ikke ha vært foruten, da vi i et eventyrlig terren fikk nyte synet av regnbuen som fulgte kurven til stien. En fin start på det nye året...


Trykk på kartet for zoom
Tid: 1 t rundtur
Distanse: ca.6 km rundtur
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Grusvei, skogsti

1 kommentar:

  1. Det ble nå en koselig tur dette også. Du er god på blogg.

    SvarSlett