Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 22. februar 2013

Tjøsvoll - Vaulen - Asfalt

Aureivatnet (54 moh)
Det har så langt vært en fattig goturmåned, men endelig bød anledningen til å ta en rask trim i Åkramarka. Turen er en del av leteaksjonen "trimrunder man kan ta mellom jobb og middag" og ble studert etter forrige tur i området.

Mariaskogen
Vi kjørte (!) denne gangen til "Mariaskogen" i bakkene over Tjøsvollvatnet, for å slippe unna 2 km med asfalt. Været var perfekt; Sol, vindstille og ingen grader verken over eller under. I bakken var det tele, så stiene var harde og ikke gjørmete. Ettermiddagslyset la en fin dempet belysning over de golde markene, og oppover var himmelen like blå som i Afrika.

Djupedal

Stidele øst for Aureivatnet
Fra Aureivatnet er det 200m inn til et stidele som peker mot Åkra og Vaulen. Denne stien går sørover ca.700m før man igjen må ta et valg. Vi var fast nedstemt på en trimrunde, og gikk derfor vestover mot Åkra igjen.

Stidele mot Åkra / Vaulen
Vestover gikk det i vant Karmøyterreng, småkupert og delvis i myr, delvis over berg, til stien ble mer kjerrete, og til slutt grusete. Etter kort tid var vi brått inne i et gårdstun, med sauer og lukt av silo. Vi hadde bare gått i 45 min og turen virket til å ha sin ende.

Åkraveien
Tjøsvollvatnet
Men resten av turen tok nesten like lang tid. Først på grusvei, så i boligfelt på asfalt, til slutt. Dermed gikk halve turen på asfalt likevel. Vi var enige om at denne runden nok ble litt vel "urban", men holdt fast på øyeblikkene fra marka, og dessuten en ny vinkel av Tjøsvollvatnet.

Interaktivt kart

Tid: ca.1,5t
Distanse: ca.6 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Terreng: Asfaltert, skogsti, flatt, småkupert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar