Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 12. oktober 2021

Utsiktsturen


Vi har ankommet Skåpet og etablert base der for etpar netter. Men værmeldingene fremover er lite lovende, så dagen må benyttes godt.

Skåpet

Etter en liten hvil, litt lunsj og omstendelig fotografering snakker vi med veletablerte hyttegjester, som forklarer oss ruta til "Utsikten", hvor man kan se Lysefjorden strekke seg innover mot Flørli, Kjerag og Lysebotn. 

brattura

Ruta fra hytta starter bratt opp ei ur, der vi får god oversikt over hytteområdet, som ligger der idyllisk ved Soddtjørna. Fjellene er veldig fjellene, så det er en herlig luft vi puster inn, og lyssterk sol vi bruner oss på, mens puls og svette fyller klærne på vei oppover.

Soddtjørna og Skåpet

Det er et lite skar på toppen av ura der stien lede oss ned i et dalsøkk, og vi allerede ser turmålet ytterst der fjellet stuper ned mot fjorden. 



Den søte lille dalen koser seg intetanende med et lite idyllisk tjern som plutselig mister vannet ut i en foss og slukes av fjorden der nede. 



Selv i oktober er blåbæra spiselig. God og søt som den er, har den akkurat overlevd frostnatta.



For oss virker alt mye mindre dramatisk, der vi tusler gjennom dalen og tar den lille stigningen til toppunktet på 666 meter..... rett ved avgrunnen.



Fra utsiktspunktet har vi god oversikt over Lysefjorden, Songesand og videre innover mot Kallalia, Flørli, Kjerag, og såvidt Lysebotn. Lysefjorden er lang ja....

Innover Lysefjorden, mot Kallali, Flørli, Kjerag og Lysebotn

Rørgata oppover Flørli (Flørlitrappene)


Det blir en fin liten kaffepause med noe godt i sekken. Her er det vindstille i dag, men vi vet det er rett før stormen, og nyter øyeblikket mye mer enn et øyeblikk.



Enkel
Tid: 1-2 t t/r (fra Skåpet)
Distanse: 3km t/r
Terreng: Bratt, ur, berg, fuktige partier, skiltet, umerket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar