Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 8. mai 2011

Geocaching i Skudeneshavn

 Søndagsturen gikk denne gangen til Skudeneshavn på Karmøy. Jeg var mye i marka her i perioden 2001-2006 og vandret hvileløst på trillestier, og andre triller. Etter forberedelsene på 15 minutter, og innhenting av antall cacher å finne, koordinerte jeg med Joachim og Jacksons for å gå turen og innhente skattene.

Plassen ved "New Zealand-hytten"
Dagen i dag var perfekt for goturing, med 20 grader i lufta og frisk bris. Starten går ved stadion i Skudeneshavn. Man kan parkere ved Salem, evt u-skolen. (den gule skolen). Som dere ser her, har jeg parkert foran Salem. (Legg merke til den nyvaskede bilen min)

Herfra går man forbi Skudeneshallen og opp grusveiene. Første oppdrag i dag var cachen "Skudenesheiene". Her måtte vi lete litt for å finne boksen, men så var den i boks, og leker ble byttet av ungene.

Første Geocache funnet
Noen hundre meter lenger opp i grusveien ligger den fine plassen ved "New Zealand-hytta". Her har fjellaget laget til sitteplasser og bord til store sammenkomster, og et bekkeanlegg med demninger og dammer. Det er et lunt område, så det ble veldig varmt her i dag. Etter litt leting, og kratting, fant vi post nummer 2 for dagen. Fredrik satte nå i gang matkunsten med sitt stormkjøkken: Han stekte karbonader og bacon, til alle. I mens hadde jeg dårlig samvittighet med mine Jaffakaker. Mitt bidrag til turen, altså...


Til slutt eksperimenterte vi med farger. Her er bildekomposisjonen "Grønn" 

Grønn
Etter en times pust i bakken var vi klare for å innhente siste post for dagen, oppe på Nauthidleren, det høyeste punktet i området. Til info, er tittelbildet til Goturen tatt her oppe. Herfra er det nydelig utsikt mot sør og vest og barna lekte på kanten av stupet. Tøffe (og sterke) fedre som vi var, lot vi oss ikke skremme, bare med en smule moderasjon..Cachen ble funnet og barna byttet leker igjen. Til slutt tok vi nedstigningen igjen, rundet vannet og dro hjem til hjemmeaktiviteter.

På Nauthidleren, med utsikt over Skudeneshavn

Denne turen er en super familerunde, som anbefales.......familier. Lett å ta seg frem med vogn, sykkel eller... ben. Med vogn kan man trille rundt området på 20 min. (om man har det travelt)

1 kommentar:

  1. Dere var heldige med været.
    Stekte karbonader hørtes jo bra ut som turmat. Jaffakjeks e jo en bra dessert. Kjempefine bilder og fin natur.

    SvarSlett