Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 21. august 2011

Korttur til Syreneset

Syreneset
Det ble en korttur denne søndagen, rett etter regnværet, til Syreneset fort i Skudeneshavn. Denne turen tok goturlaget en mørk kveld i mars, men har tidligere blitt gått for flere år siden.

I dag hadde jeg med meg goguttene Joachim og Tobias, som var vel forberedt på historier om 2.verdenskrig. De foreslo til og med å ta med vannbazookaer, noe som kanskje ikke sømmer seg, men kanskje likevel.


Turen går fra Syre på en gammel grusvei, og opp igjennom vakker mark, og mellom bratte berg, før man passerer en frodig og myrete dal, opp en bakke, og plutselg står man mellom gufsete historie og storslått utsikt mot det voldsomme havet i vest, der bølgene hamrer på bergene der nede.Vi satte oss ned i noe ruiner og fyrte opp stormkjøkkenet, slik at det ble pølser og brød til middag. Antallet finner jeg ikke nødvendig å nevne. Solen brøt frem, i takt med økende vind, da vi gikk rundt og tittet på alle bunkersene og kanonstillingne. Det ble en for tøff utfordring for guttene å gå inn i de, for utenfra så de skremmende ut nok.

Matpause i ruinene
Før vi gikk hjem dro vi på skattejakt etter cachen som ligger gjemt her oppe. Den var helt tom, med unntak av notisblokk, så litt skuffet over å ikke å få byttet gråstein mot lekebil, vendte vi nesen nedover til bilen igjen, og hjem til alle trygge hjem.

Syreneset fort

1 kommentar:

  1. For en flott blogg! Vi har akkurat kommet hjem fra bunkersene i dag. Vi gikk inn i den største bunkersen, men motet sviktet og de sprang skrikende ut igjen:-) Er jo litt spesiell stemning der!

    SvarSlett