Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.torsdag 11. april 2024

Storasundfjellet


Nå for tiden er vi på høygir med trim hver dag, og skal være grunntrent for både lange sommerturer og fine festligheter. Vi lar oss inspirere av "TellTur"-konkurransen, slik vi gjorde det i ´22. 

Et kort turmål som vi klarer utover kveldstimene er Storsundfjellet. Denne toppen ligger over Rossabø og Brakahaug, med god utsikt over Haugesund. Turen opp dit, derimot; - er i skyggenes dal, evt. den mørke granskogen, hvis vi skal være positive. 

Vi starter fra parkeringsplassen ved Brakahaug skole. Det skal man visst ikke, men vi utforsker likevel. Det er gang og sykkelsti inn i Lysskar, før vi må improvisere og klatre opp til fjellstien 5 meter ovenfor. Derfra går vi langs Lysskarfjellet frem til neste skar og så opp bratta gjennom skogen opp Storasundfjellet. Siste biten rusler vi flatt bort til toppunktet  på 144 moh og får utsikt.

Enkel / Middels
Tid: 1t t/r
Distanse: 2,5 km t/r
Høydeforskjell: 111 m
Terreng: Gangsti, skogssti, bratt, umerket, skiltet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar