Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 14. april 2024

Middag på Kurebu


For to år siden campet vi på Bømlo for å gå turmål på hele øysamlingen. I år er vi hekta på "TellTur" konkurransen igjen, og skal gå nye og gamle turer i hele vårt friluftsråd-distrikt. På Bømlo starter vi i nord, med å organisere oss en utemiddag på Kurebu, som ligger på øya Goddo nord på Bømlo.

Parkering Helgeplass

Vi gjorde noe lignende i 2022, men da gikk vi fra den andre parkeringsplassen. Turen i dag blir derfor nybrottsarbeid. Vi starter nå fra Helgeplass, og går inn mot vikene ved Barmane / Plassholmen. 

Denne ruta er mer kupert og vi ser mer av sjøen langs ruta. Ved stistart er det tydelig at turlaget er aktivt her ute på Goddo. Her er det skiltet turmål over hele den lille øya, så her finnes det mye for Goturen å finne ut av. 




Turen inn til Kurebu er kort, men kupert og ikke spesielt rask. Fint er det, og motivene spretter opp hver 10. meter. Men etter noen fotopauser kommer vi til Kurebu, som ønsker oss velkommen med en kunstnerisk sommerfugl.



Kurbu og kunstnerisk sommerfugl

På hytta blir det hjemmelagde fiskeburgere av hyse og torsk, samt en frisk salat. I tillegg har nordlendingen med seg gluten. 


Vi runder turen med å gå den andre ruta til parkering ved brua, og ender opp med ca. 3 km totalt. Men i dag har vi flere småturer å utforske...




Enkel
Tid: 1t rundtur + middag
Distanse: 3 km rundtur
Høydeforskjell: 60m (Totalt 200m)
Terreng: Skogssti, skiltet, kupert, trapper

Ut.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar