Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 26. mai 2015

Skoletur til Fot


Bak det store næringsområdet på Bygnes, er det et overraskende idyllisk sted som omkranser Lille Fotvatnet. Et fantastisk sted å ta med barna på kanopadling, bading, skogstur. piknik eller grilling. Selve plassen og kanobrygga ligger 100 m fra parkeringen.

Herfra kan man ta den korte turen rundt vatnet, eller den lange turen rundt det store vatnet også. Om man vil kan man gå rundt hele Karmøy, faktisk...

På området er det en fin liten strand, grillplass, og en kanobrygge. Det leies ut kanoer via Kopervik speiderklubb, med enkel selvbetjening. Det er også vester i alle størrelser i naustet.


Det var omtrent to dager med brukbart vær, denne maimåneden, da sommeren så ut til å lukte på våren. Så feil kan man ta. Men heldige var jeg, da jeg dagen før tok en befaring rundt vatnet.

Neste dag tok Håvik skole turen på sykkel til Bygnes og landet på Lille Fotvatnet. Her leide vi kano, og padlet i flere timer, bare avbrutt av grilling. Anbefales for alle skoler i overkommelig nærhet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar