Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 11. oktober 2017

Talaia d´Alcudia


Jeg blir svært overrasket når godama spør om å få en gotur, etter en hel dag på solseng (!). Vi har kun beveget oss til bassengkanten i dag, så forslaget er høyst velkommen. En time etterpå er på vei mot fjellet vi ikke nådde første dagen; Talaia d´Alcudia. Dette er den høyeste fjelltoppen av 4 på dette lille fjellmassivet. Vi tar oss enkleste transport til Eremita de la Victoria og går opp den samme veien som sist. Men denne gangen skal vi følge den til endes.


Solen er allerede på nedgang når vi passerer 3 kors, slik som vi gjorde sist. Et bløtt lys skinner mellom trærne mens vi henter 200 høydemetre. Det er lettgått, og ikke alt for bratt opp veien. På ca. 300 moh flater veien ut, og vi ser dagens bratteste parti foran oss. Kanskje den kan slite oss ut?

 


Fra vei til sti er retningen er litt forvirret til å begynne med, men vi kommer snart inn på en fin sti som er hugget ut i fjellsida. Den er heller ikke spesielt bratt, så vi går lett på fine hyller opp det bratteste partiet.

Snart er vi på siste avsats før toppen og det flater litt ut før den siste korte stigninga.
På toppen ser vi en massiv varde, og et lite fraflyttet brakkenabolag fra militæralderen. To store trær overskygger voldshistorien, og naturen har tatt tilbake land.Siste stigning


Selv om det nå er mørkt i lavlandet er utsikten fantastisk utover både Pollencabukta og Alcuidabukta. Vi ser fremover til den populære odden Formentor, og noen fristende silhuetter av høyfjell frister i vest.

Formentor stikker ut i havet i vest
Det begynner å skumre, så vi skynder oss ned de gode stiene, men blir sinket av et stadig mer fargerik himmel. Likevel når vi ned til veien før natta rekker oss.
Mot slutten må vi ta frem mobilene som lykter for ikke å snuble i alle krokodillene, men kommer omsider ned til herberget, hvor samaritanene i kveld gir blaffen... Greit nok. Turen ble perfekt, med tanke på sval temperatur, og at vi akkurat nådde lyset i tide. (For ikke å snakke om nyttårsorkanen som vi unnslapp)

Tid: 1,5 t t/r
Lengde: 4, 5 km t/r
Høydeforskjell: 275 m
Terreng: Grusvei, gode stier, tørt
Vanskelighetsgrad: Enkel

Lenke til turbeskrivelse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar