Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.fredag 10. april 2020

Prøvepadling i Førlandsfjorden


Det er endelig tid, endelig stille luft, endelig oppholdsvær. I dag er det tid for å åpne padlesesongen. Vi har mange turmål på ønskelista, men det er første gang på 9 mnd. så vi starter i indre farvann og til et padlemål vi har tenkt på en stund; Førlandsfjorden. Når man zoomer ut på kartet er dette en liten fjordarm av Boknafjorden, som peker mot nord. Siden det på kartet ser ut som en liten fjordarm, tenker jeg at vi skal padle fra bunnen av fjorden og ut til skjærgården i området runt Høvring. Her har jeg vært noen turer med Gobåten, og kjenner området som svært vakkert.

Vi har lite kjennskap til fjærer eller strender å legge ut kajakkene, men med litt satelittsøk finner vi stedet vi ønsker å starte, nemlig Hadleholmen i Førland. Her er det langgrunt og leirbotn, så vi er heldige som starter på flo sjø.

Hadleholmen
Innerst i fjorden er det stille vatn, og gofølelsen kommer raskt mens vi padler sørover. Sola skinner godt til å begynne med, og langs fjorden ligger naust og småbruk idyllisk beliggende.


På bergene langs fjorden er det herr og fru Kjell som holder oss med selskap. Jeg funderer på hva de egentlig fordriver tiden med? Tjeld er jo vadefugler og burde fóre seg opp med makk og graps i fjæra, men her bare flyr de rundt og kvitrer med hverandre. Ikke akkurat energibesparende.... Godt selskap er de hvertfall, disse nydelige fuglene.

Tjeld uten zoom
Det er først når vi komme til det åpne partiet ved Ronnviksholmen at det butter litt mot, med solgangsbris og krusninger på vannet. Vi sikter oss mot et nes lenger sør og tar tak i årene, så vi kommer fort forbi partiet.

Det er der vi oppdager at lokket på skottet bak på kajakken min er borte. Jeg lurer på om vinden har tatt lokket med seg, eller om jeg har glemt det. Det siste er mest sannsynlig. Det er aunsett ikke forsvarlig å fortsette, så vi snur og padler nordover igjen.

Middag på stranda
Nå er det middagstid. Vi padler nordover og finner en liten strand, med noen båtstøer. Siden stedet ser folketomt ut, tar vi sjansen på å reke i land her, og ordner oss en middag på primus og kringle fra sekken. Det er bare 6 grader i lufta, så vi blir fort kjølige. Det er på tide å dra hjem.

Norijønå
På vei tilbake padler vi nært land og får med oss vakre berg der blåskjell har tatt bolig.
Tilbake til Hadleholmen har lavvannet trukket seg så mye tilbake at det ikke er mulig å gå i land der vi satte ut. Vi må derfor gå i land på flytebrygga, som jo er en treningssak. Men trening trenger vi, og klarer fint å komme oss opp. I fjæra finner jeg lokket til skottet på kajakken, og er lettet av at det ikke ligger i fjorden...

Førlandsfjorden er en nydelig fjordarm som er lengre enn man tror. Neste gang starter vi litt lenger sør, tenker jeg....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar