Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 26. april 2020

Straumane


Etter å ha blitt lokket til nattverd i Trodlakjerkå, ble vi motivert til flere kortturer. Vår andre tur i dag går til Tysværvåg. Ut fra vågen renner det en liten tidevannsstrøm. Dette har vi ikke tenk å gå glipp av. Turen ut kan tas som en rundtur, så da gjør vi det. 300 meter inn i skogen er det skiltet til Søylevika.Omveien er ikke lang, og motiverende visdomsord er steinbra, synes vi. så da går vi mot Søylevika.


Ved å følge stien kommer vi til Førlandsfjorden. Vi forlenger den lille utflukten med 600 meter. Stien går delvis gjennom tett skog og delvis ikke, før man endelig ser vann. 


Vi tror vi har kommet til Kabelvåg, men skiltet er misvisende, så vi stoler på Norgeskart, og merker at både vi og været blir mer lystent på tur. 


Over et par berg og noen hundere meter til så er vi ved Straumane. Selv om tidevannsstrømmen ikke er sammenlignbar med selveste Saltstraumen, er plassen idyllisk og fin, dekket med piknikbord, og med et klart vann som blir mer og mer synlig etterhvert som skyene letter. 

Straumane


Mens vi sitter der øker strømstyrken, og vi observerer nøye, for her må det være morsomt å ta med kajakkene en gang. Inne i Tysværvågen er det nemlig en svært så aktiv kajakk-klubb med arena for konkurranser. 

Vi tar oss mer pause enn fortjent her ved Straumane før vi tar den tunge veien på 1000 meter tilbake til parkering, for å nyte resten av dagen hjemme, uten å bli sur og grinete fordi vi aldri gikk ut....

TysværvågEnkel
Tid: 30 min rundtur
Distanse: 2,2 km rundtur
Terreng: Merket og skiltet skogsti, flatt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar