Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.søndag 15. november 2020

Vinnesvatnet
Etter en nokså våt helg, avslutter vi oppholdet på Austeoll i nydelig novemberlys, og får oppleve to turer i godværet, før sola stikker med halen mellom strålene. Tidligere på dagen opplevde vi en lettvint og nydelig utflukt på den ytterste nøgne ø, og nå er vi på den 3. øya i Austevoll denne helga: Huftarøy. Her ligger et velopparbeidet utfluktsområde rundt Vinnesvatnet.

Vi starter fra barnehagen, hvor det er en god parkeringsplass, og tråkker lett innover på grusete stier. Det tar ikke lang tid før idyllen slår oss. 

Langs hele rundløypa er det hvilhebenker og leirplasser hvor man kan slå seg ned for turkos. Det hele topper seg midtveis, med en grillhytte som er bygget på en holme i Vinnesvatnet. 

Mot slutten av rundløypa passerer vi et lite tjern som visstnok har en holme som flyter rundt omkring. Denne fanger seg ikke på bildet, så vi får heller nøye oss med farger og speil i vannet. 


Enkel
Tid: 30-60 min
Distanse: 2 km
Terreng: Gruset sti, flatt, småkupert, tørt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar