Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.lørdag 24. september 2022

Bråvarden på Røvær


Det sies at Røvær har de beste komlene i verden. Verden er liten på Røvær, men vi tar med utvalgte familiemedlemmer ut dit for å spise middag, og for å bestige den høyeste toppen på øya, Bråvarden: 4.600 cm over havet. (På kartet står det feilaktig "Brødvarden")


Fra postkaia er det mulig å ta taxi, men alle avslår tilbudet og bruker ben og hjelpemidler for å komme seg frem selv. Men de er bare tapre Jørgen som blir med til topps. Han er i sitt livs form og mer enn motivert for en luftetur.


De lokale anslår at turen opp tar 420 sekunder til topps, men vi er på gotur og dobler beregningen til 1.000 sekunder, rundt regna. Turen starter på asfaltert vei og avsluttes på traktorvei. Det er et idyllisk lite samfunn på Røvær. Noen få hus blandet sammen med post, butikk, kafeteria og bedehus. 7.000 cm utenfor sentrum er det småbruk, og vi ser ca. 9.000 kilo kyr beiter på de grønne flekkene som finnes. 

9.000 kilo kyr


Vi går opp bakken og fortsetter på grusvei gjennom et gårdstun. Rett der borte ser vi toppen, markert med radiomast, og noe drit fra 2.verdenskrig. Det er litt mye møkk på enkelte partier mot toppen, men fin grusvei som egner seg for rullestol, stort sett. 


Den siste bakken synes Jørgen det er på tide å trimme, så opp til toppunktet går han opp på bena. Han  studerer plakaten nøye, før vi tar en ekskursjon bort til krigsminnet, og utsikten ut til fyret på Røværsholmen i nord.


Røversholmen nord i havet


Tilbake på kafeteriaen spiser vi god komlemiddag og stadfester at den er dagens beste middag i verden. Vi forlater øya mett og fornøyd, og lar oss forfølge av måka Morten.

På Røvær Sjøhus får man servert komlemiddag i helgene

Enkel
Tid: ca. 1.800 sekunder
Distanse: 140.000 cm t/r
Høydeforskjell: 4.600 cm
Terreng: Asfalt, grus, jevn stigning, grend, beiter, haug

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar