Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



torsdag 29. september 2022

Dreng


Plutselig dukket Dreng opp på kartet, da vi lette etter turmål i Friluftsrådet Vest sin "TellTur" konkurranse. Denne toppen henger over Førde med utsikt både til vest og øst, så vi blir fristet til å prøve denne på en fin ettermiddag. 

Det er et stykke å kjøre fra Goturens hovedkvarter på Karmøy, og kveldene er ikke så lange lenger, men er man så heldig som vi er i kveld, varmer ettermiddagssola opp fargene og hjertet.


Vi starter fra Samfunnshuset i Førde og følger en grusvei som går parallelt med bilveien. Her har en lokal kunstner brukt hogstfeltet til å lage norrøne skulpturer. Kan det være den samme som pryder Rex Garden?

Nordre Solheimsdalen

Grusveien svinger inn mot Solheimsdalen. Nå har sola gjemt seg bak åsen og dalen har blitt forvandlet til Skyggenes dal. Men det tar ikke lang tid før vi er oppe i solstrålene og kommer inn på skogssti. 


På klopper går vi inni lauvskogen og over ei lita myr før vi begynner på bratta. For herfra går det omtrent rett opp til topps. De lave solstrålene blinker mellom trærne mens vi går oppover, og gjør at vi glemmer hvor bratt det er. 


I blandingsskog går det bratt oppover på tørre stier og svaberg helt til vi kommer til utsikten på toppen. 




Der kan vi se nordover og utover Ålfjorden, samt Førdespollen og Bømlafjorden i vest. Men det fineste er i grunnen høstfargene...




Middels
Tid: 1t t/r
Distanse: 4 km t/r
Høydeforskjell: 220 m
Terreng: Grusvei, skogsstiene, myrlendt, svaberg, skog, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar