Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.tirsdag 27. september 2022

Presten


Presten er en lett tilgjengelig varde på Nordre Krokvassnuten som kan nåes fra mange utgangspunkt. Der er vanlig å gå denne turen fra Djupadalen, men vi har funnet den letteste, nemlig fra Steinsfjellet, der det nå er fine grusveier for fotturistene og syklister. (Syklistene er ikke like populære i marka, dog).

Gode grusveier fra Steinsfjellet

Krokvassnuten rett der borte

Ofte møter vi på dårlig vær i Haugesundsmarka, og denne dagen var ikke noe unntak. Dermed blir det også høyt tempo hele veien til Djupadalen, der vi kommer til Krokavatnet. 

Krokavatnet øverst i Djupadalen


Fra Krokavatnet er det bare å følge 1 km i jevn slakk stigning til toppunktet. Bare passe på å ikke går til høyre og opp til Søre Krokvassnuten.

Man kan nå gå tørrskodd til Presten


Presten i normalt høstvær

På en god time var vi frem og tilbake, og like fornøyd med å ha sanket inn poeng til TellTur-konkurransen. For nå snører det seg til....

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse 4 km t/r
Høydeforskjell: Totalt 100 m
Terreng: Turveg, skogsstiene, berg, myrlendt, tørt, småkupert, skog

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar