Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 21. september 2022

Personlig rekord opp Hodnafjellet


Hodnafjellet (Hornafjellet) har vi vært noen ganger før, men aldri i høyt tempo. Vi er i gang med høst-maraton og sola går ikke ned før om en halvtime. Dermed pakker vi lettsekken med kun vann og vindjakke og setter kroppen i treningsgir. For her er det 250 høydemeter opp til solnedgang...


Ved Tveit i Tysvær har bonden laget til en god parkeringsplass for den mer og mer populære toppen. Fra parkeringsplassen er det en tunnel under veien, som er beregnet for krøtter. Vi går kroknakket gjennom tunnelen og setter i gang bakketuren. 


Kjerreveien opp bakken har ikke forandret seg. Men der hvor stien går opp mot fjellet, er det forbedret en del. Her er det nå plankebruer over våte parti og steintrappen opp de bratteste partiene. 


Ellers er toppen av fjellet et stort svaberg, så det er lett å komme seg til varden. I dag brukte jeg kun en halvtime, og Godama tok kretsmesterskapet med noen sekunder bedre tid.


Middels
Tid: 1-2 t t/r
Distanse: 4,5 km t/r
Høydeforskjell: 250 m
Terreng: Kjerrevei, fjellsti, plankebroer, steintrapper, bratt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar