Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.onsdag 13. juli 2022

Padling i Istra

Tinderne

Juli 2022 oppholdt vi oss i Romsdal og Sunnmøre for å date berømte tinder i noen av Norges mest fryktede og trolske fjell. Det ble et opphold med mye dårlig vær, og ikke spesielt tett mellom turdagene, men de turene vi gikk var så fantastiske at de veide opp for alle regndagene i mellom. 

Date III
Istra


Etter en hard dagstur over Romsdalseggen i forgårs, kjennes det fortsatt ut som om bena er i kajakkhumør og været er i korttur-modus. Fem meter fra basecamp renner Rauma rolig ned mot fjorden, og vi har fått et godt kajakktips av vertene våre på Åndalsnes camping. Istra er en sideelv til Rauma og kommer ned fra selveste Trollstigen og gjennom Istradalen, som ligger mellom Trolltindene og andre trolske fjell. 

Utsikt fra Rauma: f.v. Blånebba, Venjetinden, Romsdalshornet, Trolltindan

Det er meldt mye regn fra i ettermiddag, så vi legger ut på tur om formiddagen. Kajakkene er pakket lett, for vi regner ikke med hverken stranding eller camping på turen. Med oss har vi derimot kamera. 
Oppover Rauma får vi utsikt over kjente fjell nedenfra. På venstre side kan vi se Romsdalseggen, Blånebba og Romsdalshornet. Rett foran oss ser vi de kongelige tindene ved Trollstigen; Bispen, Kongen og Dronninga. Vi håper været bedrer seg, for Bispen er et turmål vi ønsker oss her i Romsdalen. 

Utsikt inn Istra: f.v. Trolltindan, Bispen, Kongen, Dronninga, Karitinden

Etter en kilometer på Rauma padler vi inn i Istra, som minner om "Overfloden" i "Brødrene Dal". evt Kynna i Finnskogen. Her padler vi på den rolige elva opp i sving etter sving. En del grener og trær gir oss hindringer oppover elva, men vi kommer oss oppover et stykke.


Etterhvert blir strømningene litt vanskelig å manøvrere seg gjennom.Vi har lange havkajakker og med grener og trestammer i elva, får vi problemer med å snu og styre dit vi vil, så vi bestemmer oss for å si det er greit. Vi jobber litt med å vende oss nedover, men så er det bare å flyte nedover til basecamp hvor resten av dagen foregår svært rolig.


Enkel
Tid: ca. 2timer
Distanse: ca. 5 km
Farvann: Stillerennende elv, skogkledde bredder, små strømmer


Tinderne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar