Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 5. april 2022

Molinerdugnaden


Vi brukte den siste soltimen i dag til å finne et "TellTur" mål lokalt. For to år siden var denne plassen også et tellturmål i konkurransen, og vi syntes et var en fin plass med et lite grindahus, som turlaget på langåker hadde fått til. 

Man kan komme hit fra både Langåker, Burmavegen og Mjåvatnvegen. I dag tar vi autostradaen fra en ny opprustet parkeringsplass ved Burmavegen. Akkurat denne traseen gir ikke så stor naturopplevelse, men vi oppdager at det er noe som heter "Molinermarsjen" ("Molin" = bygdefolk fra Langåker), som kan være interessant til senere. For oss går turen innover på anleggsveg. 2 km og et glimt av Holmavatnet...


Når vi passerer Holmavatnet for andre gang, er det en liten bakke opp mot turmålet. I dag blir vi overrasket. Det som for to år siden var et enkelt grindahus har nå blitt utviklet til et helt område. Her er det bygget opp natursteinmurer, grillplass, lekeområde og badebrygge. 





Vi blir bare stående å gispe over hva molinerne har fått til. Her går det også an å kjøre for hjulbente. Anbefales for utflukt og familieturer...

Enkel
Tid: 1t t/r
Distanse: 4 km t/r
Terreng fra Burmavegen: Anleggsvei, flatt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar